Min faglige baggrund

Jeg hedder Stine Radicke og jeg er uddannet tekstilformidler fra Håndarbejdets Fremme i 2016, men jeg er også vokset op blandt metervarer og snitmønstre.
Fra jeg var helt lille sad jeg på klippebordet værkstedet, hvor min onkel klippede mønsterdele, mens min mormor syede det hele sammen til produkter af høj kvalitet. De to havde et skrædderi i min mormors hus.

Duften af metervarer kaster mig straks tilbage til barndommens minder om mormors systue, men ikke desto mindre er det garnet jeg har den største kærlighed til. Det at kunne strikke noget og ændre lidt hen af vejen, pille op uden at materialet tager skade, strikke videre, ændre retning igen, lægge det væk når ungerne kalder og tage det med mig på tur – det er så skønt. Strikke kan man alle steder og jeg kan faktisk føle mig lidt nøgen, hvis jeg glemmer strikketøjet derhjemme.
Passionen for design, pasform og strukturer har jeg i mig og jeg har valgt, at formidle det gennem garn.

 

Det begyndte sådan her

Jeg lærte at strikke som barn. Min mor fandt noget flot, lilla acryl frem fra gemmerne og jeg var straks solgt. Det viste sig dog at være betydelig mere krævende end hvad jeg havde forestillet mig, så strikkeglæden varede ikke længe og jeg lagde pindene på hylden.
Mange, mange år senere, i forbindelse med et broderiophold på Island, blev jeg igen draget af garn og pinde. Supermarkederne i Island bugner af lækre uldkvaliteter og jeg kunne ikke modstå fristelsen. Oven i købet var min praktikvært en ualmindelig dygtig strikker og hun viste mange tips og tricks.
Under opholdet i Island nåede jeg at strikke en kjole, som senere blev trævlet op og strikket om til en sweater og jeg strikkede mit første par strømper, som jeg gav en god veninde i gave.
Siden er der røget uanede mængder garn over mine strikkepinde og jeg har planer om meget mere.

Ønsker du at komme i kontakt med os, så skriv endelig til info@stineradicke.com